Huumekuski jäi kiinni Riihimäellä – jo 34. kerta ilman ajokorttia vuoden sisään

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Hämeen poliisin partio pysäytti nelikymppisen miehen kuljettaman henkilöauton tarkastusta varten Riihimäen keskustan tuntumassa sunnuntaina puolen päivän jälkeen. Kuljettaja puhalsi seulonta-alkometriin nollatuloksen, mutta huumepikatesti oli positiivinen.

Mies ei jäänyt ensimmäistä kertaa kiinni kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta, sillä tämä oli hänen 34. kerta vuoden sisällä. Tapahtuneesta kirjattiin rikosilmoitus rattijuopumuksesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta ja huumausaineen käyttörikoksesta.

Tilastojen mukaan Suomessa kuoli yhteensä 320 ihmistä päihtyneen ihmisen aiheuttamassa moottoriajoneuvo-onnettomuudessa vuosien 2014-2018 välisenä aikana. Pelkästään alkoholia nauttineet rattijuopot liikkuvat eniten viikonloppuisin, kun taas huumausaineita nauttineet ovat liikenteessä pitkin viikkoa ja kaikkina kellonaikoina.