Maailman vanhin oranki kuoli 61-vuotiaana

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tiettävästi maailman vanhin oranki, Inji, on kuollut. Yhdysvaltojen Oregonissa sijaitsevassa eläintarhassa asunut kädellinen ehti saavuttaa kunnioitettavan 61 vuoden iän.

Orankinaaraan terveys oli iän myötä heikentynyt niin paljon, että apina päätettiin lopulta lopettaa. Eläintarhan mukaan oranki liikkui kömpelösti, poistui harvoin pesälaatikostaan eikä ollut enää kiinnostunut edes lempiruoistaan. Kipulääkkeetkään eivät enää tehonneet Inille.

Oregon Zoo -eläintarhassa työskentelevä Bob Lee kuvailee Injin kykyä olla yhteydessä ihmisiin hämmästyttäväksi. KIRO 7 -uutissivuston mukaan 1960-luvulla luonnossa syntynyt oranki päätyi eläintarhaan aikana, jolloin luonnonvaraisilla villieläimillä käytävä kauppa oli vielä laillista. Orangit elävät vain harvoin yli 40 vuoden ikäisiksi.