Brexitin seuraus: Rekkakuskeilta takavarikoidaan nyt kinkkuleivät

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Brexitillä, eli Iso-Britannian erolla EU:sta, on ollut ollut monille yllätyksenä tulleita seurauksia. Brexit-lakien myötä brittiläisten kuorma-autojen kuljettajien hallusta on esimerkiksi takavarikoitu eväsleipiä.

Hollannin rajavartiolaitoksen työntekijöiden takavarikoitavaksi ovat päätyneet kinkkuvoileivät, joita brittiläiset rekkakuskit ovat ottaneet mukaansa matkoille. Liha- ja maitotuotteiden mukana tuominen on nimittäin kiellettyä EU-maihin niiden ulkpuolelta saapuville matkustajille. Maiden rajalla kuvatulla videolla kuorma-auton kuljettaja kysyy voisiko hän pitää leivän poistettuaan siitä kinkun, saaden kuitenkin kieltävän vastauksen.

Sky News -uutissivuston mukaan liha- ja maitotuotteiden tuonnin kieltämisellä EU-alueiden ulkopuolelta pyritään ehkäisemään mahdollisten tautien, kuten sikainfluenssan leviämistä. Hedelmien, kasvisten, hunajan ja kalan kuljettaminen rajojen yli on sallittua rajoitetuissa määrin.