Paukkupakkaset vaikuttavat koiriin – muista nämä asiat talvilenkillä

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Paukkupakkaset ovat tehneet talven lumiseen Suomeen. Ihmiset ja eläimet varmasti nauttivat kinoksista ja kauniista maisemasta, mutta lemmikkien kanssa on hyvä muistaa muutama huomio kovemmilla pakkasilla.

Agria Eläinvakuutus vinkkaa, että vaikka moni koira rakastaa lunta, saattavat kovat pakkaset, lumi ja jää tuoda mukanaan myös muutamia haasteita: koiran tassut ovat koetuksella ja koiralle voi tulla paleltumia tai kylmäkramppeja.

– Tarkkaile koiran palelun merkkejä, kuten: tärinää, tassujen nostelua tai yhden tassun pitämistä ylhäällä sekä tavallista hitaampaa ja jäykempää liikkumista. Jos koirasi palelee jatkuvasti, koiralle kannattaa hankkia talvitakki. Kovimmilla pakkasilla kannattaa tehdä hieman lyhyempiä kävelylenkkejä ja keksiä mieluummin jotain aktiviteettia sisätiloissa, Agria Eläinvakuutuksesta kerrotaan.

Pakkaspäivän muistilista:– Kovilla pakkasilla pue koiralle tarpeen mukaan takki.– Tarkkaile koiran liikkumista palelun tai kylmäkramppien varalta. Jos koira palelee kovasti, käänny kotiinpäin.– Puhdista tai kuivaa koiran tassut ulkoilun jälkeen ja poista mahdolliset lumipaakut. Jos liikutte suolatuilla kaduilla, koiran tassut kannattaa tarvittaessa pestä. Jos koiran anturat ovat kuivat, rasvaa ne tassusalvalla.– Jos ulkoilu jää tavallista lyhyemmäksi, keksi koiralle tekemistä tai leiki koiran kanssa sisätiloissa.– Pidä koira kytkettynä aina liikkuessanne jäällä tai jäätyneen vesistön rannalla.