Saharassa satoi lunta – hämmästyttävät kuvat verkkoon

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Lunta on viikon sisällä satanut paitsi eri puolilla Suomea, myös jokseenkin yllättävämmissä paikoissa. Lumisadetta päästiin ihmettelemään paikoitellen myös maailman kuumimpiin seutuihin lukeutuvalla Saharan aavikolla Pohjois-Afrikassa.

Lunta satoi Saharaan lukeutuvassa Algerian Ain Sefrassa 13. tammikuuta lämpötilan laskeuduttua -3 asteeseen. Näky ikuistui sosiaalisessa mediassa levinneiksi kuviksi muun muassa valokuvaaja Karim Bouchetatan toimesta.

Lumi on Saharassa harvinainen näky alueen kuivuuden vuoksi, mutta kyseessä ei ole ainutlaatuinen ilmiö. Lunta on ilmestynyt alueelle esimerkiksi vuosina 2016 ja 2018. Aavikolle satanutta lunta on päästy Geo TV -sivuston mukaan taannoin ihmettelemään myös niin ikään kuumana ja kuivana seutuna tunnetussa Saudi-Arabiassa.