YouTube bannasi Donald Trumpin – käyttökielto ainakin viikoksi

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Youtube on seurannut muiden yhteisö- ja pikaviestinpalveluiden esimerkkiä Donald Trumpin käyttäjätilien jäädyttämisessä. Pian väistyvä presidentti on julkaissut valheellista sisältöä lietsoakseen väkivaltaisia tekoja kannattajiensa keskuudessa.

CNN:n mukaan Youtube on jäädyttänyt Donald Trumpin kanavan ainakin viikon ajaksi. Videopalvelun lisäksi miehen käyttäjätilit on poistettu Twitteristä ja Facebookista. Applen ja Googlen sovelluskaupat ovat poistaneet myös Trumpin kannattajien käyttämien vaihtoehtoisten pikaviestinsovellusten tarjoamisen.

Teknologiajätit ovat liittäneet voimansa saadakseen häviönsä vuoksi kiukuttelevan Donald Trumpin hiljenemään. Jopa miehen puoluetoverit ja entiset avustajat ovat kääntäneet selkänsä istuvalle presidentille. Donald Trumpin käytös musertaa demokratian perustaa ja asettaa ihmisiä vaaraan.