LG esitteli rullattavaa älypuhelinta – näyttöä voi muuttaa isommaksi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Taittuvalla näytöllä varustettuja älypuhelimia on nähty markkinoilla jo vuosien ajan, mutta nyt etelä-korealainen LG-yhtiö on lanseeraamassa hieman toisenlaisen uudenlaisen älylaitteen. Sen näyttö on taitettavan sijaan rullattava.

LG esitteli tänä vuonna virtuaalisesti järjestettyjen CES-messujen pressitilaisuudessaan LG Rollable -älypuhelintaan. Englanninkielisen nimensä mukaisesti laite on varustettu rullaantuvalla näytöllä. Ominaisuuden ansiosta näytön kokoa voidaan kasvattaa ja pienentää napin painaluksella.

LG ei Mashable-sivuston mukaan toistaiseksi paljastanut juurikaan tarkempia tietoja LG Rollable -puhelimesta, eikä yhtiö esimerkiksi paljastanut kuinka sen rullautuva näyttö käytännössä toimii. Tiedossa ei myöskään ole, koska laitetta voi odottaa myyntiin. LG:n on huhuttu suunnitelleen rullattavalla näytöllä varustettua puhelinta jo joidenkin kuukausien ajan, ja myös TCL-yhtiön tiedetään kehitelleen samanlaista konseptia.