Lääkäri paljasti: Hollywood-eliitti maksaisi jättisummia etuillakseen rokotejonossa

Terveys Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Koronarokotteet annetaan monissa maissa asteittain ensin riskiryhmien edustajille ja sairaanhoitoalan työntekijöille. Nyt eräs lääkäri on paljastanut viihdemaailman vaikutusvaltaisten henkilöiden pyrkivän käyttää statustaan hyödykseen, jotta he saisivat rokotteen ensimmäisten joukossa.

Suurin pudottaja -ohjelmassakin esiintynyt lääkäri Robert Huizenga työskentelee Beverly Hillsissä, jossa myös moni Hollywoodin kerman edustaja asuu. Lääkärin mukaan hänelle on tarjottu yli 10 000 dollarin lahjuksia rokotteen saamisesta. Rokotejonossa etuilu yksityisten toimijoiden tai concierge-palveluiden kautta ei ole käytännössä lain vastaista, joskin sitä ei katsota myöskään hyvällä eettisestä näkökulmasta.

– Meille on tarjottu lahjuksia. Näemme ihmisiä lentämässä eri puolille maailmaa. Olemme nähneet ihmisten yrittävän kirjautua väliaikaisesti terveydenhoitoalalle tai vanhainkoteihin saadakseen rokotteen ensimmäisten joukossa, Huizenga paljastaa.

Anonyyminä pysyttelevä viihdealan johtohenkilö vertaa tilannetta Variety-lehdelle jopa Nälkäpeli-elokuviin. Yhdysvaltojen viranomaistahoja on kritisoitu rokotteiden jakamisen hitaudesta, ja monet joutuvatkin odottamaan omaansa todennäköisesti vielä pitkän aikaa. Samaan aikaan esimerkiksi Los Angelesissa koronakuolemien määrä on rajussa nousussa.