Ravintoneuvoja kumosi terveysmyyttejä – paljasti totuuden sitruunavedestä

Lifestyle Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Ravintoneuvoja Abbey Sharp pitää YouTubessa suosittua videoblogia, jossa hän kertoo hyvinvoinnista ja sitä tukevasta ruokavaliosta. Naisen suosituimpien videoiden joukkoon kuuluvat julkaisut, joissa hän kommentoi julkkiskaunottarien tekemiä videoita, joilla he paljastavat koko päivänsä ateriat.

Tällä kerralla Abbey Sharp kommentoi katsojiensa toiveesta huippumalli ja ruokakirjailija Miranda Kerrin kuvaamaa ruokapäiväkirjavideota. Heti videon aluksi Sharp halusi kumota myytin, jonka mukaan lämmin sitruunavesi tehostaisi aineenvaihduntaa. Tämä on Abbey Sharpin mukaan vanha uskomus, joka ei pidä paikkaansa. Juomassa on kuitenkin paljon c-vitamiinia ja se on hyvää, minkä vuoksi nainen kehottaa juomaan sitruunavettä.

Abbey Sharpin mukaan aamuisin kannattaa syödä proteiinipitoista ruokaa, koska se tutkitusti vähentää loppupäivän napostelua. Miranda Kerr näyttää videollaan suosivan vaihtoehtoisia makeutusaineita sokerin sijaan. Kerr käyttää aamupalalettuihinsa muun muassa kookosnektariinia, joka periaatteessa on terveellisempää kuin sokeri. Abbey Sharp kuitenkin korjaa, että ero on hyvin pieni ja keho tunnistaa aineen silti sokeriksi, minkä vuoksi vaihtoehtoisia makeutusaineita kuten hunajaa ja siirappeja kannattaakin käyttää sokerin sijaan vain jos niiden mausta todella pitää.