Laulajalegenda Tony Bennettillä Alzheimerin tauti – kuvailee elämää lahjaksi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Laulajalegenda Tony Bennett tunnetaan vuosikymmeniä kestäneestä urastaan, ja viime vuosina hän on tehnyt yhteistyötä esimerkiksi Lady Gagan kanssa. Nyt 94-vuotiaan tähden on paljastettu kärsivän ikääntymisen mukanaan tuomista terveysongelmista.

Tony Bennettin mukaan hänellä on diagnosoitu Alzheimerin tauti. Hänen pääsääntöisenä omaishoitajanaan toimiva vaimonsa, Susa Benedetto kertoo AARP-lehdelle Bennettin toisinaan unohtavan kuka hän on ja mitä ympärillä tapahtuu, ja joskus esimerkiksi avaimet ja ruokailuvälineet ovat hänelle mysteeri. Bennett kuitenkin kuvailee elämän olevan lahja jopa Alzheimerin tautia sairastaessa.

Merkit muistisairaudesta alkoivat ilmenemään Tony Bennettissä vuonna 2015, ja Alzheimerin tauti diagnosoitiin hönellä seuraavana vuonna. Tähti on kuitenkin jatkanut laulamista, sillä neurologit ovat kertoneet sen stimuloivan hänen aivojaan positiivisella tavalla. Bennettin viimeinen julkinen esiintyminen tapahtui viime maaliskuussa.

Tony Bennett tulee julkaisemaan vielä ainakin yhden levyn, uuden Lady Gagan kanssa tehdyistä duetoista koostuvan albumin. Gagan kerrotaan tienneen Bennettin diagnoosista heidän nauhoittaessaan sen kappaleita vuosina 2018 ja 2020. Tähtien edellinen yhteislevy, Cheek to Cheek, julkaistiin vuonna 2014.