Poliisi jahtasi aseistautunutta autoilijaa – epätavallinen takaa-ajo venähti kuusituntiseksi

Autot Ohhoh! · Tim Isokivi

Los Angelesissa todistettiin tiistai-iltana ja seuraavana yönä epätavallisen hidastempoista takaa-ajoa. Tapaus sai alkunsa iltaseitsemältä paikallista aikaa poliisien saatua hälytyksen autoa ajaneesta miehestä, jonka hallussa oli nähty käsiase.

Hopean värisellä autolla liikenteessä ollut epäilty ajoi alkuun ylinopeutta asuinalueilla. Ajettuaan hetken aikaa vastaantulevien kaistalla auto kääntyi moottoritielle. Siellä takaa-ajo yllättäen hidastui epäillyn vähennettyä vauhtiaan merkittävästi.

Viranomaiset asettivat epäilyn tielle piikkimattoja, joista ensimmäinen ei toiminut. Toisen piikkimaton terät puhkoivat epäillyn auton renkaat, minkä myötä takaa-ajo hidastui entisestään. Yli kuusintuntiseksi venähtänyt takaa-ajo päättyi lopulta kello 1:30 paikallista aikaa.

Epäilty ei vastustellut pidätystä. Poliisin edustaja kertoi CBS-uutisille kolmikymppisellä miehellä olevan pitkä rikosrekisteri. Hämmentävä takaa-ajoa oli ilmaantunut seuraamaan suuri määrä sivullisia, ja sitä myös kuvattiin uutishelikopterista käsin.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.