Nelivuotias löysi rannalta dinosauruksen jalanjäljen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vaikka viimeisetkin dinosaurukset kuolivat sukupuuttoon kymmeniä miljoonia vuosia sitten, on niiden jälkiä säilynyt maaperässä tähän päivään saakka. Taannoin eräs nelivuotias lapsi teki hämmästyttävän löydön Walesissa. Paikalliselta rannalta paljastui hyvin säilynyt dinosauruksen jalanjälki.

Richard Wilder kertoo olleensa perheineen kävelyllä Bendricks Bayn rannalla 23. tammikuuta, kun hänen Lily-tyttärensä kertoi löytäneensä jotain yllättävää. Rantakalliossa oli fossiloitunut dinosauruksen jalanjälki. Wilder kuvailee CBC-uutissivustolle löytöä miltei liian hyväksi ollakseen totta, sillä jälki niin yksityiskohtainen että se näytti miltei jonkun kaivertamalta.

Walesin kansallismuseon tutkijoiden mukaan jalanjälki on noin 220 miljoonaa vuotta vanha ja yksi Iso-Britannian saarten parhaiten säilyneistä dinosaurusten jäljistä. Tutkijat eivät ole vielä tunnistaneet jäljen jättänyttä, noin 75 senttiä korkeaksi arvioitua dinosauruslajia. Museon mukaan jälki tullaan tulevaisuudessa asettamaan esille sen löytäneen Lilyn nimellä varustetun plakaatin kera.