Kaikkien aikojen hurjin vuoristorata suunnitteilla – nopeus jopa 250 km/h

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Hurjien vuoristorataelämysten ystäville on tarjoiltu iloisia uutisia. Saudi-Arabiaan ollaan avaamassa Six Flags -huvipuistoa, jonka vetonaulana toimii kaikkien aikojen hurjimmaksi kuvailtu vuoristorata.

Falcon’s Flight vuoristorata tulee olemaan yhteensä neljä kilometriä pitkä. Vauhti sen kyydissä tulee yltämään 250 kilometrin tuntinopeuteen. Radassa on myös muun muassa 160 metrin tiputus. Huvipuiston vetonaulan on kerrottu olevan maailman nopein ja korkein vapaana seisova vuoristorata.

Kierros vuoristoradassa kestää CNN-uutissivuston mukaan noin kolme minuuttia, ja kerralla kyytiin mahtuu 20 henkeä. Ajelun aikana matkustajille avautuvat panoramanäkymät rataa ympäröivään huvipuistoon. Six Flags Qiddiyan on määrä avautua yleisölle vuonna 2023.