Outo yhteensattuma – oppositiojohtajan lääkäri kuoli yllättäen Venäjällä

Ohhoh! · Stara.fi

Venäläinen oppositiojohtaja Alexei Navalnyi yritettiin tappaa myrkyttämällä. Myrkky oli samaa mitä käytettiin muutama vuosi sitten Britanniaan paenneen Sergei Skripalin myrkyttämisessä. Nyt Navalnyin hoidosta heti hänen myrkytyksensä jälkeen Omskissa vastannut lääkäri Sergei Maksimišin on kuollut yllättäen.

CNN:n mukaan lääkärin kuolema on vahvistettu sairaalasta, jossa myös Alexei Navalnyita hoidettiin. Sergei Maksimišin oli ensimmäisten joukossa hoitamassa Alexei Navalnyita myrkytyksen jälkeen, joten opposition leiristä kerrotaan kuoleman olevan vähintäänkin epäilyttävä.

– Hän tiesi enemmän kuin kukaan muu Aleksein terveydestä, Alexei Navalnyin säätiön aluejohtaja Leonid Volkov kertoo.

Presidentti Vladimir Putinia ankarasti vastustavan Alexei Navalnyista löytyi jäämiä hermomyrkky Novitšokista. Kyseessä on Neuvostoliiton kehittämä myrkky, jota käytetään kemiallisena aseena. Se on kahdeksan kertaa sariinia myrkyllisempää ja voi tappaa ihmisen minuuteissa. Navalyi makasi pitkään hengityskoneessa teho-osastolla ja myrkyn aiheuttamat vauriot ovat pitkäkestoisia.