Angelina Jolie myy miljoonien arvoisen taulunsa – saanut lahjaksi Brad Pittiltä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Hollywood-tähti Angelina Jolie on myymässä historiallisesti merkittävän taulun, jonka hän sai lahjaksi ex-aviomieheltään Brad Pittiltä. Kyseessä on Iso-Britannian entisen pääministerin, Winston Churchillin toisen maailmansodan aikana tekemä maalaus.

Winston Churchillin vuonna 1943 maalaaman Tower of the Koutoubia Mosque -taulun myyntihinnan Christie’s-huutokaupassa uskotaan kohoavan 2,1 – 3,4 miljoonaan dollariin. Kyseessä on amatööritaiteilijanakin tunnetuksi tulleen poliitikon ainoa toisen maailmansodan aikana maalaama työ. Churchill lahjoitti maalauksen Yhdysvaltojen silloiselle presidentille, Franklin D. Rooseveltille.

Taulu päätyi myöhemmin näyttelijä Brad Pittille, joka puolestaan antoi sen Page Six -sivuston mukaan lahjaksi Angelina Jolielle vuonna 2011. Vuonna 2016 eronnut pari on läpikäynyt vuosien ajan pitkäksi venähtänyttä avioeroprosessiaan. Tähtien mittavan taidekokoelman kohtalo on herättänyt runsaasti spekulaatiota.