Kiinteistömaailma istuttaa oman metsän Pirkanmaalle: ”Haluamme olla aktiivinen yrityskansalainen”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yritykset ovat viime vuosina ryhtyneet aikaisempaa aktiivisemmin kompensoimaan toiminnastaan aiheutuneita päästöjä. Kiinteistömaailma on nyt sopinut Reforest Finlandin kanssa hankkeesta, jossa Pirkanmaalle istutetaan ensi keväänä Kiinteistömaailma-metsä. Tampere-Jyväskylä -tien läheisyydessä sijaitsevalla metsällä kompensoidaan asuntomyymälöiden välitystyössä tarvittavan autoilun päästöt.

Kiinteistömaailma-metsään istutettavien puiden määrä on 1 860 kappaletta, ja ne tulevat sitomaan Kiinteistömaailman välitystyössä syntyvän autoilun vuoden 2021 päästöjen verran hiilidioksidia ilmakehästä. Kiinteistömaailman yrittäjätoimikunnan puheenjohtaja Tommi Luosmala iloitsee hankkeesta.

– Vaatimukset yhä monimuotoisemmasta vastuullisuudesta ovat kasvavia myös välitystyössä. Ohje Hyvästä välitystavasta ohjaa kaikkea tekemistämme ja asiakkaiden palvelua, mutta sen lisäksi haluamme olla aktiivinen yrityskansalainen myös laajemmin, erilaisten vastuullisuushankkeiden kautta, Tommi Luosmala kuvaa.

Kiinteistömaailma on ensimmäinen alan toimija Suomessa, joka ilmoittaa kompensoivansa välitystyössä tarvittavan autoilun päästöt. Kiinteistömaailman yhteistyökumppanina metsityshankkeessa toimiva Reforest korostaa läpinäkyvyyttä projektin kaikissa vaiheissa.

– Haluamme tehdä päästökompensaatiosta mahdollisimman ymmärrettävää ja selkeää, jotta yhä useampi yritys osallistuisi ilmastotalkoisiin. Kiinteistömaailman uuden hiilinielun eri vaiheita ja tietoja voi seurata läpinäkyvästi verkkopalvelustamme osoitteesta www.reforest.fi. Uuden hiilinielun sitoma hiilidioksidin määrä perustuu Luonnonvarakeskuksen tekemään hiililaskelmaan, toteaa Reforest Finland Oy:n toimitusjohtaja Atte Borgenström.