Etäoikeudenkäynti pieleen – todistajalla oli kissafiltteri päällä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Koronakriisin myötä etäyhteyksillä käytyjen tapaamisten, kokousten ja myös oikeudenkäyntien määrät ovat lisääntyneet räjähdysmäisesti, ja samaan aikaan myös erilaiset tekniset ongelmat ovat yleistyneet. Ennen koronaakin todistajien kuuleminen oikeudenkäynneissä oli mahdollista etänä, mutta koronakriisin myötä merkittävä osa tehdään nykyisin etäyhteyksin. Nyt Yhdysvalloissa erään todistajan kuuleminen on kärsinyt erikoisesta ongelmasta.

Nyt Reuters-uutistoimiston oikeustoimittaja Lawrence Hurley on julkaissut Twitterissä videon, jossa nähdään miten oikeudenkäynnin todistajan kasvojen sijaan hänen tilallaan näkyi puhuva kissa. Zoomissa järjestetyssä kuulemisessa todistajan tietokoneella oli jostain syystä päällä filtteri, joka muutti miehen kissaksi. Videolla nähdään miten tuomari ja todistaja yrittävät selvittää ongelman syyytä, mutta tuloksetta. Tuomari itse julkaisi videon somessa.

Videolla kuullaan muun muassa miten todistaja ilmoittaa tuomarille olevansa itse paikalla ja vakuutti, ettei hän ole kissa. Tuomari otti tilanteen rauhallisesti ja totesi tietävänsä, ettei todistaja ole kissa.