Hurja vaaratilanne videolle – moottorikelkkailijat yrittivät paeta lumivyöryä

Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Talvisessa vuoristomaastossa liikkuvia voi uhata ilman varoitusta monissa tapauksissa iskevä vaara, lumivyöry. Valtava lumimassa etenee rinteessä nopeasti, eikä sellaisen pakeneminen ole aina helppoa edes apuvälineillä. Tämän sai taannoin huomata yhdysvaltalainen Nate Carlon ystävineen.

Nate Carlon oli moottorikelkkailemassa Utahin erämaassa, kun vaara yllätti lumivyöryrepuin, radioin ja merkkivaloin varustautuneen ryhmän. Läheiseltä rinteeltä vyöryi alas kaiken alleen peittänyt lumimassa. Ryhmällä ei ollut muuta mahdollisuutta, kuin yrittää paeta lumivyöryä moottorikelkoillaan.

Moottorikelkoista huolimatta lumimassa saavutti miehet, peittäen heidät alleen. He onnistuivat kuitenkin KSL-uutissivuston mukaan kaivautumaan ylös hangesta kärsimättä vakavista vammoista. Yksi miehistä ehti olla hautautuneena lumeen kolmen minuutin ajan, kunnes hän kykeni kaivamaan itselleen ilmataskun ja nostamaan kätensä hangen yläpuolelle ystäviensä näkyville.

– Olimme erittäin onnekkaita siitä, että pystyimme kävelemään pois paikalta ilman vammoja. Kyseessä oli erittäin opettavainen kokemus, Nate Carlon kuvaili Instagramissa.