Video: Faktat maapähkinävoista – positiivisia terveysvaikutuksia

Lifestyle Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Makeuttamaton maapähkinävoi on kasvattanut viime vuosien aikana suosiotaan Suomessa. Etenkin fitness- ja hyvinvointibloggaajat ovat jo pitkään liputtaneet sen nimeen ja suositelleet maapähkinävoita osana terveellistä ruokavaliota. Osa ihmisistä kuitenkin kiistelee sen terveellisyydestä, koska se voi sisältää paljon sokeria tai suolaa ellei maapähkinävoin laadussa ole tarkkana.

Ravintoneuvoja Rick Hayn mukaan maapähkinävoin syömisellä on paljon hyviä terveysvaikutuksia. Mies kommentoi Healthista-sivustolle, että levite voi auttaa painonpudotuksessa koska se pitää olon kylläisempänä pidempään. Se sopii myös erinomaisesti treenin jälkeisen välipalan yhteyteen nautittavaksi, koska siinä on hyviä rasvoja ja paljon proteiinia.

Maapähkinävoin säännöllinen nauttiminen voi auttaa pitämään sydän- ja verisuonitaudit loitolla. Sen hyvät rasvahapot edistävät sydämen terveyttä ja auttavat kolesterolitasoa pysymään normaalina. Maapähkinävoi on myös todellinen vitamiinipommi sisältäessään e-vitamiinia, erilaisia b-vitamiineja ja magnesiumia.