Dubaissa hämmästyttävä näky – taivaalle ilmestyi kaksi kuuta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Dubain asukkaat saivat taannoin hieraista silmiään katsoessaan yötaivaalle. Al Quadran alueen yläpuolelle näytti ilmestyneen kaksi kuuta. Kuvat ja videot erikoisesta näystä levisivät nopeasti sosiaalisessa mediassa.

Hämmästyttävän ilmiön taustalla oli Arabiemiirikuntien hallituksen mediatoimiston tempaus. Illuusio taivaalla hohtavista kahdesta kuusta oli luotu 100-metristen nostureiden ja 40-metrisen ruudun avulla. Gulf News -sivuston mukaan vastaavaa tekniikkaa ei ole aikaisemmin käytetty Arabiemiirikunnissa.

Tempauksella juhlistettiin Hope Mars Mission -luotainta. Myöhemmin tässä kuussa Marsin kiertoradan saavuttavan luotaimen on määrä tutkia planeetan sääolosuhteita. Dubain taivaalle heijastetut taivaankappaleet esittivät Marsin Phobos ja Deimos -kuita.