SK: Paula Vesala kritisoi Sanna Marinin hallitusta: ”Hoitanut tämän tosi huonosti”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomi ja muu maailma on lähes vuoden ajan elänyt koronakriisin keskellä, ja sen myötä yleisötapahtumia on jouduttu rajoittamaan voimakkaasti. Rajoitusten johdosta tapahtuma-ala ja ravintolat ovat kärsineet merkittäviä tappioita samoin kuin niissä elantonsa ansaitsevat esiintyjät. Suomessa Sanna Marinin hallitus saa nyt ryöpytystä myös suosituilta artisteilta.

Artistien ja tapahtuma-alan äänenä koronakriisissä tunnettu Paula Vesala valittiin taannoin mukaan hallituksen työryhmään, jonka on tarkoitus laatia periaatteita turvallisten tapahtumien järjestämiseksi. Nyt hän antaa rajua kritiikkiä Sanna Marinin hallitukselle, joka ei ole kyennyt hoitamaan koronakriisiä tapahtuma-alan kannalta kestävällä tavalla.

– Hallitus on hoitanut tämän tosi huonosti, Paula Vesala kommentoi Suomen Kuvalehden tuoreessa haastattelussa.

Vesalan syyttävä sormi osoittaa erityisesti pääministeri Sanna Marinin sekä perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurun suuntaan. Heiltä ja esimerkiksi tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikolta on kuultu paljon puhetta tapahtuma-alan ahdingosta, mutta käytännön teot puuttuvat. Samaan aikaan toimialan ahdinko pahenee.

Koronarokotusten alkaminen nostatti tapahtuma-alalle toiveita yleisötapahtumien mahdollisuudesta ensi kesänä, mutta käytännössä rokotukset ovat toteutuneet merkittävästi odotettua hitaammin. Tällä tietoa ensi kesästä tuskin tullaan saamaan täysipainoista tapahtumakesää, koska Suomeen ei ole hankittu riittävästi rokotteita riittävän kattavan suojan saamiseksi.