Uskomaton näky: Poliisi pysäytti igluauton – miten kuski näki eteensä?

Autot Ohhoh! · Tim Isokivi

Autojen peittyminen paksulla lumikerroksella ei ole talvella harvinaista. Kuljettajien olisi kuitenkin syytä pitää huoli siitä, että lumet on putsattu pois edes ajoneuvon ikkunoiden päältä ennen ajamista. Muussa tapauksessa vaarassa ovat etenkin kevyen liikenteen kulkijat.

Nyt Skotlannin poliisi on jakanut karun kuvan Dundeessa pysäytetyn autoilijan ajoneuvosta. Liikenteen vaarantamisesta syytteen saanut kuljettaja ei ollut vaivautunut putsaamaan juuri lainkaan lumia pois autonsa päältä. Näkyvyys sen tuulilasin läpi oli käytännössä olematon.

– Onnettomuuksilta välttyminen oli suoranainen ihme. On kuljettajan vastuulla pitää huoli siitä, että ajoneuvolla voidaan ajaa turvallisesti ja että hän on vamistautunut asianmukaisesti sääolosuhteisiin. Voimme liioittelematta sanoa tämän olevan äärimmäisin näkemämme esimerkki ajamiseen valmistautumisen puutteesta, Taysiden poliisilaitoksen Facebook-julkaisussa kirjoitettiin.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.