Työllistä amis -kampanja alkoi – opiskelijoille käytännön oppia korona-aikana

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Ammattikoululaiset ovat olleet niin sanotusti pulassa koronavirusaikakaudella. Korona on vaikeuttanut varsinkin amisten käytännönläheiseen toimintaan pohjautuvaa opiskelua ja työelämään pääsyä. Työharjoitteluita on peruttu tai siirretty ja moni on joutunut jäänyt ilman tärkeää ensikontaktia työelämään.

Suomen Ammattiin Opiskelevien Liitto – SAKKI ry on käynnistänyt valtakunnallisen kampanjan, jonka tarkoituksena on tarjoya ammattikoululaisille käytännön työtä. Työllistä Amis-kampanjan tavoitteena on saada mahdollisimman monta ammatillista opiskelijaa työllistettyä. Paikkoja voi tarjota niin työssäoppimiseen koulutus- tai oppisopimuksella kuin esimerkiksi kesätöihin.

– Sen ensimmäisen kokemuksen puuttuessa on vaikeampi päästä kunnolla kiinni työelämään jatkossakaan, SAKKI muistuttaa.

Kampanjalla saadaan amiksia työllistettyä ja luotua työssäoppimispaikkoja, jotka kantavat pitkälle elämään ja työuralle. Liian pitkin työttömyysjaksojen välttäminen ja tärkeiden työelämäkokemusten saaminen auttaa ylläpitämään osaamista ja voimme välttää sen, että nyt valmistuvat jäisivät väliinputoajiksi.

Kampanjaan osallistuminen on tehty paikkoja tarjoaville helpoksi. Amiksille tarjottavan paikan voi julkaista maksuttomasti amiksille suositun Tiitus.fi-palvelun kautta, joka on valtakunnallisesti käytössä ammatillisen koulutuksen järjestäjillä. Kampanjaa voi seurata Facebookissa, Instagramissa sekä Twitterissä hashtagilla #työllistäamis.