Stara työnhaku

Terveys Viihdeuutiset

Älä aina auta muita työpaikallasi – voi olla tuhoisat seuraukset terveydelle

Ihmiset arvostavat työpaikalla henkilöitä, jotka auttavat muita ja jakavat omaa osaamistaan sitä tarvitseville. Tällaiset henkilöt ovat monilla työpaikoilla välttämättömiä, mutta uuden tutkimuksen mukaan he tekevät kuitenkin hallaa sekä omalle terveydelleen että myös henkilöille, joita he auttavat.

Pennsylvanian yliopiston professori Adam Grant ja tutkija Reb Rebele ovat tutkineet anteliaisuuden johtamista loppuunpalamiseen. Heidän mukaansa toisten auttaminen työpaikalla johtaa suurella todennäköisyydellä aina auttajan loppuunpalamiseen. Heidän panoksensa toisten töihin vie omaa työaikaa, minkä vuoksi he jäävät töissään jälkeen ja työpäivät ovat heille raskaampia kuin muille. Tämä vaikuttaa yleensä negatiivisesti töiden jälkeen myös omaan vapaa-aikaan ja perhe-elämään.

Luonteeltaan auttavaisen ihmisen tulisi priorisoida se koska apuaa antaa, miten ja kenelle. Tutkijat ovat kertoneet Daily Mail -lehden mukaan, että auttavaisten ihmisten kannattaa auttaa vain niissä tilanteissa kun apu on eniten tarpeen.

Vaikeiden asioiden kohdalla kannattaa myös miettiä sitä voisiko moni apua tarvitseva olla auttamishetkellä samaan aikaan läsnä. Pitää oppia myös sanomaan ei ja välillä välttelemään ihmisiä, jotka vievät jatkuvasti omaa aikaa, mutta eivät milloinkaan anna sitä takaisin tai tarjoa omaa apuaan.

Viihdeuutiset

15 asiaa, jotka vain vuorotyöläinen ymmärtää

Vuorotyöläisen arki voi välillä tuntua raskaalta ja jatkuvasti vaihtuvan työrytmin vuoksi myös ystäväsuhteet ja perheen arki joutuvat koetukselle. Vuorotyöläisen arki on todella poikkeuksellista monessakin eri suhteessa verrattuna niihin, jotka työskentelevät tavallisina toimistoaikoina.

Nyt Lifehack-sivusto julkaisi 15 asiaa, jotka vain vuorotyöläinen voi tietää.

1. Viikonloppu ei merkitse sinulle juuri mitään.

2. Et ymmärrä mikä on se perjantaifiilis, josta kaikki puhuvat.

3. Et voi tehdä suunnitelmia yli viikon päähän.

4. Ystäväsi eivät ymmärrä, että vuorojen vaihtaminen ei ole niin yksinkertaista.

5. Joudut rukoilemaan, että tähdet ovat puolellasi ja sinulla ei ole jouluna työvuoroja.

6. Et ole nähnyt ystäviäsi kuukausiin.

7. Unohdat välillä mitä viikonpäivää eletään.

8. Ärsyynnyt siitä, että ihmiset valittavat heille liian aikaista herätystä, joka on kymmeneltä.

9. Nukut harvoin samaan aikaan kuin muut saman maan kansalaiset.

10. Et pääse koskaan perheillallisille.

11. Olisit kateissa ilman Netflixiä.

12. Sinua ärsyttää se kun asiakkaat toivottavat hyvää päivänjatkoa.

13. Et koskaan syö tavanomaisiin ruokailuaikoihin.

14. Sinulla on valtavat silmäpussit.

15. Näet harvoin oman kumppanisi hereillä.

Digi Viihdeuutiset

Somevelhon unelmapesti: Yritys etsii emoji-kääntäjää

Lähes kaikki ihmiset ovat alkaneet hymiöiden sijaan käyttämään emojia viesteissä, koska kuvien avulla kommunikoiminen tekee viestistä nopeasti hauskemman ja persoonallisemman. Emoji-kuvien avulla viestimisestä on tullut jo niin arkipäivää, että nyt eräs yritys etsii joukkoonsa emoji-kääntäjää.

Lontoossa sijaitseva TodayTranslations-niminen yritys etsii henkilöä, joka ymmärtää viestit jokaisen emoji-kuvan takana. Henkilön tulee osata kääntää emoji-kuvilla kommunikoituja viestejä eri kielille ja osata väistellä kulttuurilliset väärinymmärrykset laatimalla kuvista joka kuukausi emoji-raportin.

Kääntäjällä tulee olla kääntämisestä korkeakoulututkinto tai kolme vuotta työkokemusta. Erinomaiset kommunikointi- ja viestintätaidot ovat myös tarpeelliset, koska henkilön tulee ymmärtää emoji-kuvien avulla kerrottuja viestejä.

Työpaikkaa tarjotaan tällä hetkellä freelancerille, joka tekisi käännöstöitä aina tarpeen vaatiessa, mutta paikkaa voidaan kysynnän kasvaessa tarjota myöhemmin myös vakinaisena. Mikäli haluat itse testata omia emoji-kääntäjätaitojasi, voit käydä tekemässä käännöstestin täällä.

Viihdeuutiset

Mies toimitti CV:n munkkilaatikon mukana – kutsuttiin kymmeneen työhaastatteluun

Työn etsiminen voi olla vaikeaa, aikaa vievää ja lannistavaa puuhaa. Vaikka oman CV olisi kuinka vakuuttavalta ja hyvin laaditulta, on todennäköistä että se katoaa satojen muiden samaa paikkaa hakevien hakemusten joukkoon.

San Franciscoon muuttanut Lukas Yla päätti pitää huolen siitä, että hänen hakemus noteerattaisiin. Hän naamioi itsensä kuriiriksi, ja toimitti potentiaalisille työnantajille munkkilaatikoita. Laatikoiden sisällä oli herkullisten leivonnaisten lisäksi hänen CV ja linkki Lukasin LinkedIn-profiiliin.

The Next Web -sivuston mukaan mies kertoo toimittaneensa yhteensä 40 ansioluetteloilla varustettua munkkilaatikkoa. Voisi tietenkin kyseenalaistaa, täytyykö työnhakijan yrittää jo lahjoa potentiaalista työnantajaa, jotta tämä edes vilkaisisi hänen hakemustaan. Lukas Ylan tapauksessa tempaus vaikuttaa kuitenkin olleen onnistunut, sillä hän on tähän mennessä saanut kutsun kymmeneen työhaastatteluun.