Tulivuori Etna purkautui – luonnonmullistus tallentui videolle

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Italian Sisialiassa sijaitseva Etna on Euroopan korkein aktiivinen tulivuori. Tulivuori on purkautunut lukuisia kertoja kuluneiden vuosikymmenten ajan. Nyt lähialueen asukkaita on jälleen odottanut hurja näky mykistävän luonnonilmiön muodossa.

Etna-tulivuori alkoi purkautumaan tiistaina jo toista kertaa kuluneen kuukauden aikana. Näky kuvattiin kuviksi ja videoiksi, jotka levisivät nopeasti viraalina sosiaalisessa mediassa. Paikallisten viranomaisten mukaan purkauksen ei uskota uhkaavan tulivuorta ympäröiviä kyliä, joskin läheinen Catanian kansainvälinen lentokenttä on France 24 -uutissivuston mukaan suljettu ilmassa leijuvan tuhkan vuoksi.

Tulivuori Etna kohoaa jopa 3 350 metrin korkeuteen. Maailman aktiivisimpiin lukeutuva tulivuori on lähes kaiken aikaa purkautumistilassa. Toisinaan purkaukset ovat aiheuttaneet tuhoja lähialueilla sijaitseviin rakennuksiin.