Italia sulki laskettelukeskuksensa maaliskuuhun saakka – eivät ota riskejä

Matkailu · Terhi Piiroinen

Italian päättäjät ovat määränneet kaikki maan laskettelukeskukset pysymään suljettuina 5. maaliskuuta asti. Syynä on koronaviruksen brittimuunnos, mikä riehuu nyt maassa. Viranomaiset antoivat määräyksen vain päivää ennen kuin laskettelukeskusten oli määrä avata ovensa talviurheilijoille.

Italian koronavirustapauksista jo 18 prosenttia on niin sanottua brittimuunnosta. Italia ei ole ainoa Euroopan maa, jossa laskettelukeskukset pysyvät suljettuna. Myös Saksa ja Ranska ovat kieltäneet rinnekeskusten toiminnan epidemian aikana.

Sen sijaan Sveitsissä ja Itävallassa ovat rinteet avoinna. Itävallassa tosin majoitusalan liikkeet ovat suljettuina, joten laskettelukeskuset palvelevat ainoastaan paikallisia talviruheilijoita. Italiassa ei saa myöskään matkustaa maan sisäisesti, vaikkakin esimerkiksi Vatikaanissa on uudestaan avoimet ovet turisteille, Associated Press uutisoi.