IS: Qatar kielsi bikinit Beach volley -turnauksessa – saksalaiset naispelaajat boikotoivat kisaa

Urheilu Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Beach volley -kilpailuissa naiset ovat tottuneet pelaamaan kuumalla hiekalla urheiluasuissa, jotka ovat perinteisesti kaksiosaiset bikinit. Qatarin turnauksessa kyseinen peliasu on kuitenkin kielletty, minkä vuoksi saksalainen kilpailijakaksikko Karla Borger ja Julia Sude ovat päättäneet olla osallistumatta turnaukseen.

Qatarin Dohassa ensimmäistä kertaa järjestettävässä naisten rantalentopalloturnauksessa on tehty linjaus, jonka mukaan naisten tulee pelata paidat yllään. Naisten alaosana kilpailijoiden tulee käyttää housuja, jotka ulottuvat vähintään polveen saakka. Dohassa lämpötila noussee turnauksen aikana jopa 30 asteeseen, minkä vuoksi Borger on pohtinut sitä minkä vuoksi turnaus ylipäätään järjestetään siellä.

Naiskilpailijat ovat Ilta-Sanomien mukaan kritisoineet sitä, että ensimmäistä kertaa heidän uransa aikana kilpailut järjestävä maa kertoo heille, että he eivät saa käyttää työvaatteitaan. Tämä on Karla Borgerin ja Julia Suden mielestä ollut kohtuuton vaatimus, minkä vuoksi he eivät ole lähdössä maailmankiertueella Qatarissa järjestettävään turnaukseen.