Unohda avokadot – nyt trendiksi nousee suolaisenmakea viikunaleipä

Lifestyle Ruoka Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Avokadoleipä tuli muutama vuosi sitten niin suosituksi, että moni ravintola otti tämän herkun omalle aamiaislistalleen. Nykyään hyvin moni julkkiskaunotar kertookin haastatteluissaan nauttivansa aamiaiseksi säännöllisesti avokadopaahtoleivän. Nyt näyttää siltä, että suosikkiherkku on viimein saamassa uuden haastajan.

Viime aikoina sosiaalisessa mediassa on alkanut näkyä uusi ruokatrendi, jossa viikunaa siivutetaan leivän päälle. Viikunaleipä on nostanut viime kesästä saakka suosiotaan ja Instagram onkin jo pullollaan mitä herkullisemman näköisiä esimerkkejä viikunaleivistä.

Viikuna paritetaan useimmiten jonkin pehmoisen juuston päälle. Esimerkkileivissä viikunasiivujen alla nähdään esimerkiksi vuohenjuustoa, fetaa, ricottaa ja burrataa. Viikunaleivästä vastustamattoman tekee suolaisen juuston ja makean viikunan yhdistelmä, jota moni korostaa pirskottelemalla leivän päälle vielä juoksevaa hunajaa. Mainio lisä hunajan kanssa leivän päälle on myös paahdetut pekaanipähkinät.