Koronavirus luo erikoisjärjestelyjä ylioppilaskirjoituksiin – tässä ovat uudet ohjeet

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL ja Ylioppilastutkintolautakunta ovat laatineet ohjeet siitä, millaisin erityisjärjestelyin koronaviruskaranteenissa olevien ylioppilaskokelaiden osallistuminen koetilaisuuteen voidaan järjestää.

Vain oireettomat karanteeniin määrätyt kokelaat, jotka on testattu ennen kyseistä koetta ja saaneet negatiivisen testituloksen, voivat osallistua kokeeseen. Järjestelyn edellytyksenä on, että lukio pystyy järjestämään karanteenissa oleville kokelaille erillisen koetilan ja kokeelle valvojat, viranomaiset tiedottavat. Koronavirusinfektion vuoksi eristyksessä olevat kokelaat eivät voi osallistua kokeeseen, vaan heidän tulee hakea ilmoittautumisen mitätöintiä.

– Tartuntojen välttämiseksi kaikille ylioppilaskokeeseen ilmoittautuneille suositellaan sosiaalisten kontaktien välttämistä, eli omaehtoiseen karanteeniin asettumista, kaksi viikkoa ennen kokeiden alkua. Lisäksi on tärkeää noudattaa huolellisesti hygieniaohjeita ja suosituksia turvaväleistä ja maskin käytöstä, toteaa THL:n ylilääkäri Otto Helve.