Mies ui kahdeksan kilometriä käsiraudoissa – uskoo rikkoneensa maailmanennätyksen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Käsiraudoissa uiminen tuskin onnistuisi aivan keneltä tahansa. Yhdysvaltojen Virginiasta kotoisin olevalta Ben Katzmanilta se kuitenkin sujui taannoin jopa kahdeksan kilometrin edestä.

32-vuotias Ben Katzman lukitsi kätensä käsirautoihin ja ui King Georgessa sijaitsevan NMKY:n uima-altaan päästä päähän 344 kertaa. Uitua matkaa kertyi hänelle yhteensä kahdeksan kilometrin edestä. Mies uskoo UPI-uutissivuston mukaan rikkoneensa maailmanennätyksen.

Mahdollisen maailmanennätyksen lisäksi Katzman rikkoi lukuisia omia ennätyksiä, kuten pisimmän yhtäjaksoisen uintisession. Hän kertoo lähettäneensä todisteet ennätyksen rikkomisesta Guinnessin ennätystenkirjan tuomareille. Aikaisempi virallinen käsiraudoissa suoritetun uintimatkan ennätys kuuluu Elham Sadat Asgharille, joka ui vuonna 2019 5,48 kilometriä.