Nunnien epäillään rikkoneen koronarajoituksia – osallistuivat manaukseen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kahden irlantilaisnunnan epäillään rikkoneen maan koronarajoituksia joulukuussa. Heidän kerrotaan matkustaneen yli 200 kilometrin edestä osallistuakseen ensin kymmenien ihmisten väliseen messuun ja tämän jälkeen manausseremoniaan.

Äiti Irene Gibson ja sisar Anne Marie matkasivat Corckista Dubliniin ensin Irlannin parlamenttitalon edessä järjestettyyn tridentiiniseen messuun noin 70 muun ihmisen kanssa. Tämän jälkeen he osallistuivat maanukseen, jonka tarkoituksena kerrotaan olleen karkoittaa pahat henget Irlannin presidentti Michael D. Higginsistä ja muista maan päättäjistä.

Nunnien uskotaan rikkoneen sekä Irlannin liikkumista rajoittavia että yli 15 hengen ulkoilmatapahtumia kieltäviä koronamääräyksiä. Irish Examiner -lehden mukaan parlamenttitalon edessä pidetyn messun järjesti isä Giacomo Ballini. Hän kuuluu varsinaisesta katolisesta kirkosta irtautuneeseen äärikonservatiiviseen Society of Saint Pius Resistance -veljeskuntaan, jonka tavoitteena on palata 1800-luvun katolilaisuuteen.