Vaarallista bisnestä – Gwyneth Paltrow tarjoaa uskomushoitoja koronavirustartuntaan

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Koronaviruspandemia on saanut puoskarit liikkeelle. On totta, että yleisterveys suojaa tehokkaasti erilaisilta bakteeri- ja virustartunnoilta, mutta koronavirus on vienyt mennessään myös hyväkuntoisia ihmisiä. Yksi ensimmäisistä tartunnan saaneista ja hengityskoneeseen joutuneista eurooppalaisista oli 38-vuotias italialainen maratoonari.

Parhain tapa taudin ehkäisyyn on muista eristäytyminen. Tartunta voi puolestaan aiheuttaa laajakirjoisesti oireita, joista hankalimmat liittyvät hengitysvaikeuksiin. Jälkitaudeissa puolestaan kärsitään vakavasta ja pitkäkestoisesta uupumuksesta sekä aivosumusta. Nyt omaa luksushyvinvointibrändiä luova näyttelijä Gwyneth Paltrow on kertonut omat neuvonsa koronaviruksen hoitoon.

Nainen on suositellut paastoa, infrapunasaunaa sekä kimchin ja kombuchan runsasta nauttimista. Näistä toimenpiteistä ei liene haittaa, mutta terveysviranomaiset ovat jyrähtäneet hänelle. Englannin kansallisen terveydenhoidon johtaja, professori Stephen Powis on jyrähtänyt, että koronavirustartuntaa tulee hoitaa tieteellisin menetelmin.

– Meidän on suhtauduttava COVID-epidemiaan vakavasti ja turvauduttava aitoon tutkimustietoon. Kaikilla sosiaalisen median vaikuttajilla on vastuu ja velvollisuus noudattaa tätä, Powis tokaisi BBC:lle.