Matkusta surffilomalle Eurooppaan – Baskimaassa rantoja ja ruokakulttuuria

Matkailu · Terhi Piiroinen

Matkailuautobuumi näkyi Suomen maanteillä viime kesänä. Matkailutoimittaja Kati Kelolan kirjoittama tietokirja, Vaihtuvia maisemia – 100 ideaa maata pitkin matkailuun, auttaa katsomaan karttaa uusin silmin. Yksi kirjan vinkki koskee Baskimaahan matkustamista.

Ranskan ja Espanjan alueella sijaitseva Baskimaa on ollut aikoinaan kuninkaallisten suosima lomaparatiisi. Nykyisin Biarritzin kaupunki on tunnettu sen surffausmahdollisuuksista. Miksipä ei lähtisi ensi kesänä surffilomalle Eurooppaan? Lentomatkustamisen ollessa tauolla ihmiset voivat havaita, että matkoille pääsee myös ekologisemmin – ja samalla näkee enemmän.

– Kesäaikaan Baskimaalla on kauneutensa ja hyvän elämänsä lisäksi vielä yksi valtti: miellyttävä lämpötila, Kelola kirjoittaa kirjassaan.

Biarritzista kannattaa matka myös lähellä sijaitsevaan San Sebastianiin, joka on tunnettu huippukokkien ravintoloista. Euroopan junarataverkosto on kattava. Esimerkiksi Tukholmasta Baskimaahan matkustaminen junalla kestää kaikkineen 1,5 päivää. Matkailuautolla ajaessa voi reitin valita vapaammin, jahka koronarajoitukset höllentyvät.