Koronaluvuissa kurja ennätys – 60 000 tartunnan raja rikki

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on julkaissut uudet tilastot maamme koronavirustilanteesta. Suomessa raportoitiin eilen ennätysmäärä tartuntoja, peräti 797 kappaletta. Tänään luku oli 758 uutta tartuntaa.

Suomen epidemiatilanne on heikentynyt nopeasti ja taudin ilmaantuvuus jyrkässä nousussa. Suomessa on nyt ylitetty 60.000 tartunnan rajapyykki. Erityisesti Britannian virusmuunnos jatkaa leviämistään Suomessa. Tähän mennessä Suomessa on todettu uusia virusmuunnoksia yhteensä 1.274 koronavirusnäytteessä. Näistä 1.205 on Britannian virusmuunnosta ja 68 Etelä-Afrikan virusmuunnosta

Tautitapausten 14 päivän ilmaantuvuus on kasvanut peräti 16 sairaanhoitopiirin alueella. Kahden viikon takaiseen verrattuna vain viidellä alueella ilmaantuvuus on pysynyt samoissa lukemissa tai laskenut. Erityisesti Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (HUS) ja Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin alueilla sekä Ahvenanmaalla epidemiatilanne on heikentynyt nopeasti, THL raportoi.