Maailman ensimmäinen avaruushotelli suunnitteilla – tavoitteena avata jo vuonna 2027

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Orbital Assembly Corporation -yhtiö on paljastanut mittavat suunnitelmansa oman avaruusaseman rakennuttamisesta. Yhtiön tavoitteena on, että maailman ensimmäisenä avaruushotellina toimiva Voyager Station olisi toiminnassa mahdollisesti jo vuonna 2027.

Kalifornialainen Orbital Assembly Corporation saavutti taannoin miljoonan dollarin rahoitustavoitteensa projektilleen. Sen myötä Voyager Stationin rakennustyöt on määrä aloittaa vuonna 2025 moduulirakenteita rakentavien robottien avustuksella. Yhtiön mukaan projektissa on mukana joukko NASAn työntekijöitä, tutkijoita, lentäjiä ja insinöörejä.

Voyager Stationilla voisi kerrallaan majoittua noin 400 ihmistä, ja keinotekoisella painovoimalla varustetulta asemalta löytyisi jopa oma kuntosali sekä mahdollisuus avaruuskävelyihin. Fox Business -sivuston mukaan avaruushotellissa yöpyvien nettovarallisuuden täytyisi kuitenkin olla jopa 50 miljoonan dollarin nettovarallisuus. Orbital Assembly Corporationin lisäksi muun muassa Axiom Space -yhtiö on paljastanut suunnittelevansa yksityisen avaruusasseman rakennuttamista.