Meikkiguru skandaalin keskiössä – nuori mies syyttää groomingista

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

CoverGirl-malli James Charles, eli James Charles Dickinson, on Youtube-videoistaa tunnettu meikkiguru. Hän on toistuvasti ollut arvostelun kohteena nuoriin faneihinsa liittyen. Miehen on väitetty käyttäneen seuraajiaan hyväksi.

Aiemmin 21-vuotiaan James Charlesin on kerrottu manipuloineensa nuoria miehiä. Nyt hänen väitetään harjoittaneen groomingia, eli lapsen tai nuoren manipulointia seksuaalisiin tekoihin. Uhrilla on todisteena kuvakaappauksia, Metro-lehti uutisoi.

Hän oli viestitellyt James Charlesin kanssa, kun flirttailu oli edennyt paljastavien kuvien vaihtamiseen. Charles on omasta puolestaan kertonut, että nuori huijasi hänet uskomaan olevansa täysi-ikäinen. Kun nuoren todellinen, eli 16 vuoden ikä paljastui julkkikselle, lopetti hän omien sanojensa mukaan viestittelyn heti. Hän aikoo kysyä jatkossa kaikilta viestittelykumppaneiltaan henkilöllisyystodistuksen iän varmistamiseksi.