Rakennustyömaalta löytyi sodanaikainen pommi – valtava räjähdys videolle

Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Menneiden sotien räjähtämättömiä pommeja löydetään vielä vuosikymmeniä myöhemminkin eri puolilta maailmaa. Nyt Iso-Britanniassa on räjäytetty toisen maailmansodan aikainen räjähde.

Tuhannen kilon painoinen räjähdelöydettiin rakennustyömaalta Exeteristä. Sen uskotaan olleen natsien toisessa maailmansodassa käyttämä Hermann-pommi. Räjähteestä hankkiuduttiin eroon lauantaina videolle ikuistetun kontrolloidun räjäyttämisen avulla.

Lähialueen asukkaat evakuoitiin pommin räjäyttämisen ajaksi. Varotoimenpiteistä huolimatta toimenpide aiheutti hieman aineellisia vahinkoja, kuten särkyneitä ikkunoita ja halkeamia tiiliseinissä. The Guardian -lehden mukaan räjähdys synnytti noin kaksikerroksisen bussin kokoisen kraaterin maahan.