Suomalainen Korpiklaani-vodka palkittiin maailman parhaana

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalainen alkoholiosaaminen on ollut jo pitkään maailman kärkeä, ja nyt menestystä on jälleen tullut. Pyynikin Distilling Companyn Korpiklaani Vodka on nimittäin palkittu World Vodka Awards -kilpailussa maailman parhaana vodkana Infused & Botanical Vodka -sarjassa. Tamperelaistislaamo on aiemminkin voittanut useita kansainvälisiä palkintoja. Kilpailun eri sarjoissa oli mukana 140 vodkaa ympäri maailmaa.

Pyynikin Distilling Companyn valmistaa pääosin ginejä ja vodkaa. Nyt palkittu Korpiklaani Vodka on tislaamon toinen vodka. Aiemmin tislaamon tuotteita on palkittu muun muassa Saksassa Meininger’s International Spirits Awards -kilpailussa, jossa Payday Craft Gin ja Lapsang Souchong Smoked Tea Gin ovat saaneet kultamitalin. Englannissa järjestettävässä The Gin Guide Awards -kilpailussa Payday Craft Gin sai The best Nordic Gin -tunnustuksen. Korpiklaani Vodka on tehty yhteistyössä folk metal -yhtye Korpiklaanin kanssa.

– Kun Korpiklaani ehdotti vodkan tekemistä yhteistyössä, en olisi voinut olla enempää otettu. Korpiklaani oli nuoruudessani ehdoton lempibändini ja edelleen kovassa kuuntelussa. Kuusi on mielestäni yksi supisuomalaisimmista mauista ja tuoksuista, ja se sopii erittäin hyvin myös Korpiklaanin ilmeeseen, joten alusta saakka oli selvää mitä tässä vodkassa tullaan käyttämään. Käymme itse keräämässä kuusenhavut metsästä tislaukseen. Lopputuloksena syntyi viljapohjainen kuusenhavuilla maustettu vodka, joka on metsäinen ja raikas, kuin metsä pullossa, kertoo Pyynikin Distilling Companyn päätislaaja Samuli Peltonummi.