Uuden pillerin väitetään parantavan koronaviruksen: ”Tämä on graalin malja”

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Yhdysvalloissa testataan Molnupiravir-nimistä lääkettä, joka toimii flunssalääkkeiden tavoin, mutta tehoaa myös koronavirukseen. Lääkettä on nyt kuvailtu graalin maljaksi pysäyttämään pandemian eteneminen.

Merck ja Ridgeback Biotherapeuticsin kehittämä pilleri on edennyt testauksessa jo toiseen vaiheeseen. Merkille pantavaa on, että tulosten perusteella lääkkeen tehokuuri pysäyttää COVID-19 -viruksen. Tutkittavilla potilailla ei löydetty virusta lääkekuurin jälkeen.

Tabletteja on tarkoitus ottaa kotona kuuriluonteisesti viiden päivän ajan. Uusi lääke voi saapua markkinoille tarvittaessa neljässä kuukaudessa – ainakin Yhdysvalloissa. Lääkettä on testattu 182 ihmiselle, Fox News uutisoi.