Pidä itsestäsi parempaa huolta tänä vuonna – vähennä ruutuaikaa ja paranna vastustuskykyä

Lifestyle Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Tammikuussa moni tekee suuria elämäntapamuutoksia ja haluaa aloittaa terveellisemmän elämän. Aina oman hyvinvoinnin parantamiseen tähtäävien muutosten ei tarvitse liittyä ruokaan tai treenaamiseen vaan itsestään voi pitää huolta kiinnittämällä myös muunlaisiin asioihin huomiota.

Poosh-hyvinvointisivusto listasi viisi asiaa, joihin keskittymällä omasta terveydestään voi pitää parempaa huolta kokonaisvaltaisesti.

1. Muista mielenterveysOta tänä vuonna haltuun hengitysharjoitukset ja meditaatio. Tee asioita oman mielenterveytesi eteen. Voit aloittaa asiaan tutustumisen lataamalla puhelimeesi esimerkiksi sovelluksia, jotka opastavat alkuun meditoinnissa.

2. Kokeile uusia liikuntamuotojaUseiden kuntosalien ollessa kiinni voit edelleen kokeilla uusia kuntoilumuotoja testaamalla erilaisia liikuntatunteja sovellusten avulla. Osallistu esimerkiksi tanssi-, jooga- ja pilatestunneille suoraan omasta olohuoneestasi.

3. Vahvista vastustuskykyäsiKeskity vastustuskykysi parantamiseen. Nuku hyvin ja pyri syömään terveellisesti. Lisää lautasellesi ravintorikkaita ruokia ja poista aterioistasi prosessoidut herkut.

4. Rajoita ruutuaikaaLiian pitkällä television, tietokoneen ja puhelimen näytön katsomisella on negatiivisia vaikutuksia uneen, mielenterveyteen ja silmien hyvinvointiin. Mikäli kulutat paljon aikaasi näyttöä tuijottaen, keskity tänä vuonna ruutuaikasi vähentämiseen.

5. Vietä aikaa luonnossaVietä aikaasi ulkona raikkaasta ilmasta nauttien esimerkiksi pyöräilemällä tai patikoimalla luonnossa. Voit parantaa myös kotisi huoneilmaa hankkimalla lisää viherkasveja sisätiloihin.