Kissa oppi käyttämään ovea – kamera kuvasi kaiken

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Lemmikit voivat oppia monenlaisia uusia asioita ilmankin ihmisten apua. Toisaalta kissojen ja koirien oppimat uudet taidot voivat jopa aiheuttaa harmaita hiuksia niiden omistajille. Harva todennäköisesti toivoo lemmikkien oppiva esimerkiksi avaamaan suljettuja ovia.

Viraalina levinneellä videolla nähdään erittäin neuvokas kissa, joka on päättänyt ryhtyä todelliseksi pakotaituriksi. Kissa on päätynyt yksin suljettuun huoneeseen, mutta se ei anna suljettujen ovien enää estää liikkumistaan.

Videolla kissa tutkii ensin ovea, ja kuljeskelee hetken ympäri huonetta. Lopulta se palaa ovelle ja hyppää ovennuppiin koko painollaan. Kaiken järjen mukaan ovennupin kääntäminen ei pitäisi onnistua lemmikeiltä järin helposti, mutta videon kissalta oven auki saaminen sujuu ongelmitta.