Rukalle rakennetaan Suomen pisin vaijeriliuku – käyttöön ensi kesänä

Matkailu · Terhi Piiroinen

Rukatunturin laelle rakennetaan 364 metriä pitkä vaijeriliuku, mikä kulkee korkeimmillaan 40 metrissä. Vaijeriliuku tulee olemaan Suomen pisin ja se avataan matkailijoiden käyttöön ympärivuotisesti. Avautumisensa jälkeen liukua voi myös esimerkiksi laskettelun lomassa, sillä mukana on myös varusteita suksien kuljettamista varten.

Rukan uutta vaijeriliukua operoi Oululainen Zipline Suomi Oy, jonka ensimmäinen vaijeriliuku toimii Oulun Nallikarissa. Liuku on huipulta–huipulle-liuku, ja se ylittää Rukan eturinteiden ja Saaruan rinteiden välisen kurun Valtavaaran ja Konttaisen maisemien suuntaan. Liu’ussa on kaksi samansuuntaista rataa, joka mahdollistaa samanaikaisen laskun kaverin kanssa.

Rohkeimmille on valittavana Teräsmies-liuku, jossa lasketaan vaakatasossa pää edellä. Liukuminen ei vaadi erityisosaamista, vaan se sopii kaikille, jotka kaipaavat hieman jännitystä. Liukujan tulee olla yli 30 kiloa painava, mutta kuitenkin alle 120 kiloa.