Salama oli iskeä lauttaan Sydneyssä – hurja tilanne tallentui videolle

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Ukkosilmalla vesillä olemista kannattaa välttää. Hyvätkään ukkosenjohtimet eivät tee veneilyä ukonilmalla turvalliseksi. Nyt videolla nähdään yksi läheltä piti -tilanne, jossa voimakas salamanisku oli hyvin lähellä osua vesillä olevaan lauttaan.

YouTube-videolla nähdään 12. maaliskuuta Australiassa Sydneyssä tapahtunut tilanne, jossa salama iski veteen. Vesillä ukonilman aikaan ollut lautta onnistuu juuri ja juuri pelastumaan iskulta sillä salama osuu veteen hyvin lähelle lauttaa vain metrien päähän.

Vesillä olessa vene ja etenkin veneen masto ovat tasaista pintaa alttiimpia salamaniskuille. Salaman iskemistä mastoon ei voida estää, mutta iskun vaikutukset voidaan kuitenkin minimoida oikeanlaisella johtimella.