Karjalan lennostolla Hornet-harjoituksia – luvassa soihtuja ja kovia ääniä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Karjalan lennoston Hävittäjälentolaivue 31 järjestää Vihuri 21-lentotoimintaharjoituksen Oulunsalon ja Rissalan tukikohdissa. Harjoitus alkaa tänään ja päättyy 26. maaliskuuta. Harjoitukset voivat kestää yöhön asti.

Lentotoimintaa on molemmissa tukikohdissa päivittäin maanantaista torstaihin kello 9:00‒24:00 ja perjantaina kello 9:00‒15:00. Harjoituksessa käytetään mahdollisesti Hornetien omasuojajärjestelmiin kuuluvia soihtuja, jotka voivat näkyä hetkellisesti kirkkaina valoilmiöinä taivaalla. Lentotoiminta keskittyy pohjois-eteläsuunnassa Rovaniemen ja Tikkakosken väliselle alueelle sekä itä-länsisuunnassa Kuusamo‒Joensuu ja Seinäjoki‒Oulu -linjojen väliselle alueelle.

Lisäksi hornetien lentoharjoitusten käytössä on merialue Kokkolan ja Pietarsaaren edustalla. Harjoituksessa lennetään pääosin merialueella yliäänilentoja, jotka voivat aiheuttaa tavanomaisesta poikkeavaa lentomelua rannikkoalueella ja sen lähistöllä. Lentotoiminnasta aiheutuva melu voi aiheuttaa häiriötä, jota Karjalan lennoston mukaan pyritään välttämään noudattamalla melua vähentäviä lentomenetelmiä aina kun se on mahdollista.