Karkkirobotti seuraa asiakkaita ruokakaupassa – yllyttää ostamaan herkkuja

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Ruokakauppojen houkutuksia täynnä olevien herkkuhyllyjen vältteleminen voi olla haastavaa. Vielä haastavampaa se on, mikäli herkkuhylly seuraa asiakkaita kirjaimellisesti perässä.

Yhdysvaltojen New Yorkin Monroessa sijaitsevassa ShopRite-ruokakaupassa voi törmätä erikoiseen näkyyn. Kaupan käytävillä liikuskelee Smiley-niminen robotti, jonka hyllyt notkuvat makeisista. Robotti syntyi makeisvalmistaja Marsin ja robotiikkaan erikoistuneen Savioken yhteistyönä.

Sensoreidensa ansiosta Mars-patukkakulkijaksi kutsuttu Smiley kykenee paitsi väistelemään esteitä, myös tunnistamaan asiakkaita. Gizmodo-sivuston mukaan Smiley kulkee sitä lähestyvien asiakkaiden luokse ja jättää heidät rauhaan, kunhan he ovat napanneet mukaansa robotin hyllylle sijoiteltuja makeisia. Robotti myös kerää tietoa esimerkiksi asiakkaiden tavoista liikkua kaupan käytävillä.