Tänään vietetään maailman virallista vohvelipäivää – sopivat makeaan ja suolaiseen

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Skandinaviasta lähtöisin oleva maailman virallinen vohvelipäivä osuu tänään sopivasti torstaille. Suomessa torstaina syödään perinteisesti hernekeittoa ja pannukakkua, mutta tänään sopii paistaa vohveleita luvan kanssa. Rapeat ja suolaiset vohvelit ovat herkullisia mansikkahillon ja kermavaahdon kera.

Vohvelirauta saattaa helposti unohtua kaapin kätköihin, sillä ihmiset herkuttelevat vohveleilla normaalisti vain muutaman kerran vuodessa. Perinteisten vohveleiden sijaan voi nauttia suolaisia täytteitä, kuten savukalaa tai sienimuhennosta. Suolaiseen taikinaan voi lisätä myös juustoraastetta.

Vohvelin päällä voi nauttia hillon, kermavaahdon ja jäätelön lisäksi hedelmiä, maustamatonta jogurttia tai kanelia ja sokeria. Tärkeintä on, että vohvelit ovat sopivan rasvaisia ja vievät kielen mennessään. Jos ei halua paistaa vohveleita itse, voi herkut noutaa vohvelikahvilasta.