THL: Näin vietät pääsiäistä turvallisesti – ole kotona omalla porukalla

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Nyt ei kannata matkustaa pääsiäislomalle tai Suomen toiselle puolelle. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on antanut ohjeet turvallisen pääsiäisen viettoon. Vapaa-ajan matkustaminen sekä kotimaan sisällä että ulkomaille kannattaa jättää odottamaan epidemiatilanteen parantumista.

– Toivon, että ihmiset pohtisivat kaksi kertaa, onko lomailu muualla Suomessa kuin kotipaikkakunnalla tai omalla mökillä juuri tänä pääsiäisenä aivan välttämätöntä. Koronatilanne on erityisesti eteläisessä Suomessa ennätyslukemissa, ja ryhmämatkoihin, joita varten kerätään isompi kaveriporukka kokoon, liittyy merkittävä riski taudin leviämiselle. Näistä on saatu hiljattain esimerkkejä, sanoo johtaja Mika Salminen THL:stä.

Mitä enemmän ihmiset käyttäytyvät epäitsekkäästi ja puhaltavat yhteiseen hiileen, sitä todennäköisemmin kaikki saavat nauttia koronavapaasta kesästä. Virpomista on tehtävä vain oman porukan kesken ja ulkosalla. Muuten pääsiäisenä voi nauttia vaikkapa lenkkeilystä ja grillaamisesta.

– Nyt olisi turvallisinta toimia niin kuin useimmat hienosti vuodenvaihteen ja hiihtolomien aikaan tekivät eli pysytellä oman lähipiirin seurassa ja poissa after ski -riennoista. Yritetään yhdessä välttää takaiskut kevään aikana, niin pääsemme kaikki vapaammin kesälaitumille, Salminen jatkaa.