Volkswagenin aprillipila meni pieleen – julkaistiin ennen aikojaan

Viihdeuutiset · Stara.fi

Autovalmistaja Volkswagen aiheutti eilen hämmennystä sosiaalisessa mediassa, koska yhtiö ilmoitti vaihtavansa automerkin nimeksi Yhdysvaltojen markkinoilla Voltswagen korostaakseen yhtiön panostuksia sähköautoihin. Ilmoitusta ihmeteltiin laajasti myös Suomessa, sillä markkinointialan ammattilaisten mielestä tällainen nimenmuutos ei olisi perusteltu ja se muistuttaisi lähinnä aprillipilaa.

Nyt Volkswagen on ilmoittanut, että kyseessä oli ennen aikojaan julkaistu aprillipila. Aprillipäivää juhlitaan vasta huomenna 1. huhtikuuta, mutta Volkswagenin tiedote päätyi julkisuuteen kaksi päivää aiemmin. Ennenaikaisesti julkaistu ja heti tuoreeltaan kohua aiheuttanut tiedote on nyt poistettu yhtiön verkkosivuilta.

Ennen uutisen paljastumista pieleen menneeksi pilaksi siitä raportoitiin laajasti ympäri maailmaa muun muassa uutistoimisto Reutersin kautta.