Instagramiin uusi odotettu ominaisuus – tuttu jo TikTokista

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Sosiaalisen median palveluihin ilmestyy usein uusia ominaisuuksia, jotka ovat tuttuja kilpailevista sovelluksista. Yksi tällaisista on Instagramin Reels, jonka tarkoitus oli selkeästi haastaa sovelluksen kanssa käyttäjien ajankäytöstä kilpaileva TikTok.

Nyt Instagramin Reels-osioon on ilmestynyt ominaisuus, joka tekee siitä entistä enemmän TikTokin kaltaisen. Uusi Remix-toiminto mahdollistaa nimensä mukaisesti eräänlaisten remix-versioiden tekemisen muiden videoista. Oman videon voi kuvata alkuperäisen videon rinnalle, ja siihen voi esimerkiksi nauhoittaa uutta ääntä a lisätä tehosteita.

Instagramin Remix-toimito on erittäin samanlainen kuin TikTokin lukuisia viraalivideoita synnyttänyt Duels-ominaisuus. Myös sen avulla yhdistelyn kahdeksi rinnakkaiseksi videoksi. Remix-ominaisuus ilmestyi Instagramiin keskiviikkona 31. maaliskuuta.