Satakunnassa ihmetellään ihmiskatoa – rokotusaikoja enemmän kuin asiakkaita

Ohhoh! Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Suomen koronavirustilanne on heikentynyt tasaisesti ja tartuntaluvut ovat olleet jo pitkään monissa paikoin kasvussa. Suomessa ylitettiin taannoin 60.000 tartunnan rajapyykki ja erityisesti Britannian virusmuunnos jatkaa leviämistään.

Moni odottaa kuumeisesti sitä, että pääsee saamaan koronarokotteen. Nyt Satakunnan Kansa kuitenkin tiedottaa, että esimerkiksi Keski-Satakunnassa on jouduttu huomaamaan erikoinen ongelma. Rokotusaikoja ei mene jostain syystä riittävästi kaupaksi.

Koronarokotuksiin on ollut Keski-Satakunnassa enemmän aikoja kuin asiakkaita on ollut tulossa rokotettavaksi. Osastonhoitaja Minna Multisilta on ihmetellyt sitä minne ihmiset ovat kadonneet, koska rokotusaikojen varaaminen on ollut niin nihkeää. Keski-Satakunnassa on aloitettu jo yli 50 vuotta täyttäneiden rokottaminen ja Harjavallassa joukkorokotukset alkavat ensi viikolla.